Forums 论坛



LIV
16/07/2009 12:20:54
Re: blur in calculate salary

我从MOHR的网看到:-
1)An employee who is required to work on a rest day shall be paid one additional day wages at his ordinary rate of pay.
2)An employee who is required to work on holiday shall be paid two additional days wages at his ordinary rate of pay.
3)Overtime rate should not be less than the following: On normal day's work, 1 1/2 times the hourly rate of pay. On rest day's work, 2 times the hourly rate of pay. On public day's work, 3 times the hourly rate of pay.
eg.RM50 per day
rest day = 做了8小时=50 + 50 = 100
rest day OT 2hour = 50/8*2 times = 12.5*2hour = 25
total salary = 100+25 = RM125.00
是这样算吗?
Edit | Delete


KL Siew
16/07/2009 14:34:56
That's correct for a daily rated worker.
Edit | Delete

LIV
16/07/2009 15:05:34
那monthly呢??
- 1000 per month
- 1000/26= 38.46 per day
rest day = 38.46 + 38.46 = 76.92
rest day O.T 2 hour = 38.46/8 hour*2 rate= 9.62*2 hour = 19.24
total salary = 76.92 + 19.24 = RM 96.16
Edit | Delete

KL Siew
16/07/2009 17:25:07
For monthly rated worker, he will only get 38.48 and not 38.48 + 38.48 because Sunday is already paid for since he is monthly rated. Read that Section of EA carefully.
Edit | Delete

Post Response (Feel free to share your experiences)

Name:
Email:  (optional)
Message:

 

Read the latest labour law! At the new Labour Law website